Duiken

In 2003 werd er naar analogie met het 'Taxi-stop' een 'Scuba-stop' online georganiseerd van 7 tot 22 augustus. Omdat ik al van kleins af aan een echte waterrat kan genoemd worden, sprak me dit uiteraard onmiddellijk aan en schreef ik hiervoor in. De bedoeling was om geïnteresseerden de kans te geven kennis te maken met deze sport door het volgen van een cursus 'PADI Open Water Diver'. Door overdag de cursus te volgen en praktische proeven af te leggen en 's avonds en 's nachts de nodige theorie te studeren kon ik reeds op 12 augustus het beoogde certificaat behalen. De microbe had me echter te pakken en ik schreef me ter plaatsen direct in voor de cursus 'PADI Advanced Open Water' met de bedoeling om zo snel mogelijk een einde te kunnen maken aan de beperkingen die het Open Water Diver certificaat oplegt. Enkele dagen later, op 16 augustus legde ik met succes ook hiervoor de nodige examens en praktische proeven af. Het spreekt vanzelf dat de 4 resterende dagen direct benut werden om te duiken in de Rode Zee, met o.a. een wrakduik op de SS Dunraven, gezonken in 1876. Het was de start van een nieuwe hobby waarvan ik sindsdien regelmatig geniet. Het in 2006 behaalde cerficaat voor duiken met Nitrox tot maximaal 40% zuurstof maakt het mogelijk om de duiktijd te verlengen zonder extra decompressiestops en een kortere oppervlakte-interval tussen meerdere duiken. Bovendien uit het zich ook in het minder vermoeid voelen na het duiken, maar je bent wel beperkt in diepte om zuurstofvergiftiging te vermijden.

Vanaf de start werd duiken mijn favoriete sport en het stelt je tevens in de gelegenheid de meest exotische plaatsen te bezoeken. Een duik naar de wereldberoemde SS Thistlegorm, verschillende grot-en wrakduiken in Malta en Gozo, de befaamde Lembaih straat in Sulawesi, het duiken met manta's en letterlijk 100-en haaien in de Malediven zijn een aantal zaken die intussen al aangevinkt op de lijst staan. En ook het spotten van diverse haaiensoorten is een boeiende en zeker beklijvende aangelegenheid. De grijze rifhaai, wittip en zwarttip rifhaai, tijgerhaai, hamerhaai, walvishaai en de voshaai staan reeds allemaal, de meesten zelfs meerdere malen, in mijn logboeken vermeld.

Hieronder vind je vele foto's en een aantal video's genomen tijdens mijn duikreizen, zowel boven als onder water.

Foto's

Onderwerp
aantal foto's
fototoestel
Mijn eerste duikvakantie: Sharm El Sheikh - Egypte (zomer 2003)
54
Fuji Z2400
Duikvakantie in Sulawesi (zomer 2004)
170
Canon A80
Duikvakantie Sharm El Sheikh (zomer 2004)
35
Canon A80
Duikvakantie in de Filipijnen (zomer 2005)
174
Canon A80
Onderwaterfoto's van Alona Beach (Filipijnen - zomer 2005) door Markus Rave (D)
90
Canon A80
Duikvakantie Sharm El Sheikh - Egypte (zomer 2006)
75
Canon 350D & A80
Enkele duikfoto's van mezelf in Sharm El Sheikh (Egypte - zomer 2006) door Alan Finn (GB)
5
??
Duikvakantie in Gozo en Malta (zomer 2007)
220
Canon 400D & A80
Onderwaterfoto's van mezelf in Gozo en Malta (zomer 2007) door Paul De Weerdt (B)
16
Panasonic FX07
Duikvakantie Sharm El Sheikh - Egypte (zomer 2009)
126
Canon 400D
Onderwaterfoto's in Sharm El Sheikh - Egypte (zomer 2009) door Kevin Grice (GB)
18
Canon G10
Duikvakantie Sharm El Sheikh - Egypte (zomer 2010)
42
Canon 400D
Duikvakantie Marsa Alam - Egypte (zomer 2012)
60
Canon 400D
Duikvakantie Marsa Alam - Egypte (zomer 2013)
52
Canon 400D
Duikvakantie Malediven (kerstvakantie 2014)
200
Canon 400D

 

Tegenwoordig is er bij elke duik wel een video-enthousiast die zijn opnamen graag deelt met de andere duikers. Het is door die bereidwillige medewerking dat ik in de mogelijkheid werd gesteld om, na bewerking en montage, hier een aantal duikfilmen ter beschikking te stellen. Bijkomend voordeel is het feit dat de meeste mensen momenteel over een breedband internet verbinding beschikken zodat ook video met hogere kwaliteit kan gedeeld worden.

VIDEO's (nog in opbouw)

Onderwerp duurtijd
grootte
kwaliteit
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----
----------------  
--
-----